De Oude Touwfabriek

Oudewater & omgeving

Als u al in Oudewater woont, kent u natuurlijk de geschiedenis van de stad. De oude gebouwen, tradities en trots zijn nog steeds voelbaar en zichtbaar als u door Oudewater loopt. Mocht u zich voor het eerst verdiepen in Oudewater, dan hierbij een inkijkje.

Oudewater is een karakteristiek oud vestingstadje. Het ligt centraal in het Groene Hart tussen Utrecht en Gouda en telt bijna 10.000 inwoners, die verspreid wonen over Oudewater, Snelrewaard, Hekendorp en Papekop. Oudewater is uitstekend bereikbaar door de nabijheid van de A12.

De binnenstad van Oudewater telt maar liefst 270 monumenten en is deels beschermd stadsgezicht. Tot de monumenten behoren de Heksenwaag, verschillende kerken, het stadhuis, begraafplaatsen, kantoren en woonhuizen. Het gezellige centrum levert een belangrijk aandeel aan het culturele en industriële erfgoed in Nederland.

Oudewater is een trekpleister voor de omgeving en biedt aantrekkelijke voorzieningen. Er is een divers aanbod van verschillende supermarkten, scholen en de nodige medische voorzieningen. Tevens telt het charmante centrum verschillende restaurants, café’s en musea.

Omgeving

De indrukwekkende locatie van de Oude Touwfabriek ligt in een oerhollands landschap aan de Hollandse IJssel. Oudewater biedt het ideale buitenleven in combinatie met de aantrekkingskracht van een intieme provinciestad op fiets- of loopafstand met alles wat u nodig heeft in de buurt. En met steden als Utrecht, Rotterdam en Den Haag op een steenworp afstand.

Oudewater ligt centraal tussen Utrecht, Rotterdam en Den Haag. In de buurt van de A12. Oudewater is tevens goed bereikbaar met de bus. Afstanden Oudewater-Gouda 12,5 km, Utrecht 30 km, Rotterdam 40 km en Den Haag 50 km.

« TerugLocatie Oudewater »